Sommerferie fra PR studier og ting jeg tenkte var lurt

thumb_IMG_0200_1024

Enhver student vet at sommerferien er lang, og godt er det. Min sommerferie etter første året på PR studiet, startet den 26.mai og den sluttet ikke før det 17. august, det er ganske lenge, litt for lenge for en rastløs sjel som meg.

Jeg skal komme tilbake til sommerferien etter jeg forteller dere om noen ting jeg har gjort i det første året mitt, som jeg tenkte var lurt…

En av de første tingene jeg gjorde når jeg begynte å studere var å melde meg inn i Kommunikasjonsforeningen, det er utrolig viktig hvis du studerer kommunikasjon. Når du er medlem av Kommunikasjonsforeningen får du informasjon om kurs og foredrag de holder. Som student og medlem av Kommunikasjonsforeningen får du som regel rabatt på disse arrangementene. Det er viktig å få litt ekstra påfyll utenom studiene.

Når jeg blir stor ønsker jeg å jobbe i byrå, det fikk meg til å tenke at det var lurt å følge de mest interessante byråene i diverse sosiale medier, Twitter, Facebook og LinkedIn. Gjennom det første året har jeg vert en ivrig deltaker på foredrag og seminarer. Jeg var å treffe på Social Media Days 2015 og Kommunikasjonsdagen 2015 samt diverse andre foredrag som gjerne var holdt på BI. På disse arrangementene får man ikke bare mye god kunnskap, men det er som regel også lagt av litt tid til «mingling». I denne «mingling» tiden har vi som studenter en gyllen mulighet til å møte og forhåpentligvis gjøre ett godt inntrykk på viktige aktører i kommunikasjonsbransjen, det er også veldig hyggelig å møte mange interessante folk.

Mingling kan være litt skummelt – men jobber du i kommunikasjonsbransjen bør du kunne kommunisere. Jeg har selv erfart det å være på et seminar, ta sats, for så å gå og presentere meg til en person som virket hyggelig og strategisk riktig for meg å snakke med. Ja, jeg var nervøs, jeg følte meg som en idiot, jeg stammet sikkert litt og var knallrød i ansiktet, men jeg gjorde det og jeg gjorde et inntrykk. Den neste gangen jeg møtte vedkommende husket de at de hadde møtt meg før og siden har praten gått mye lettere med denne personen, og generelt har jeg blitt tryggere når jeg møter nye mennesker i bransjen.

Nå skal jeg komme tilbake til sommeren. Siden jeg hadde så mye fri og siden jeg er glad i seminarer er sommeren en fantastisk tid til å delta på disse, det er også utrolig mange kule frokostseimnarer i begynnelsen av juni. Jeg meldte meg på iProspects Digital Performance for å få litt digitalt nerde påfyll, Gambit H+K frokostseminar om Sponsing, i tillegg vant jeg (fra Gambit H+K igjen) en billett til Maktens Språk ved å delta i en Twitter konkurranse, så det har virkelig lønt seg å følge dem på Twitter. Alle disse seminarene var utrolig lærerike og jeg traff mange spennende nye folk.

Jeg tok meg tid til litt ferie også, jeg tilbrakte tre herlige uker med barn, mann, båt og hund.

IMG_0215   IMG_0221

Før sommerferien var over hadde jeg satt meg ett mål, å ta Google Analytics sertifiseringen, det er en grunn til det. Slik jeg ser det, lever vi i en digital verden. Jeg studerer PR og Markedskommunikasjon. Det betyr at jeg mest sannsynligvis kommer til å lage kommunikasjonsplaner som innebærer publisering av materiell i digitale kanaler.  Det er da lurt å ha kunnskap om hvordan man skal måle effekten av disse kampanjene. God kommunikasjon er basert på fakta.

Skjermbilde 2015-08-15 14.20.22

Google Analytics sertifiseringen (GAIQ) er krevende men det er gratis og verdt innsatsen. Google har lagt opp et fint kurs som for det meste består av videoer og øvelses oppgaver før den store eksamenen. Jeg har selvsagt lagt inn en tracking ID på denne bloggen slik at jeg kan få litt praksis, og fordi at jeg syns det er litt kult å følge med (skapnerd som jeg er).

Nå er skoleåret i full gang og det er mye spennende å se frem til. På seminarfronten skal jeg på Omdømmedagen 2015 på onsdag og det gleder jeg meg også til.

Håper dere har hatt en strålende sommer også, jeg vil gjerne høre om deres erfaringer, tips og råd?

Hilsen meg, Pernille

Følg meg gjerne på Twitter (@PRPernilleL) eller legg meg til på LinkedIn

 

2 kommentarer om “Sommerferie fra PR studier og ting jeg tenkte var lurt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s