Når utålmodigheten tar overhånd

IMG_7359

I skrivende stund er vi ”havarert” i Stavern. Når vi skulle legge til i går kveld, streiket motoren. Det viste seg at et tau hadde surret seg rundt propellen på seilbåten vår. Kjetil (MrLovlie) tok seg et friskt bad i dag morges for å knyte opp knuten i propellen, men måtte med en litt såret manndom stige opp av vannet og be om hjelp. Her sitter vi da og venter på at Redningsselskapet skal komme å løse problemet.

Dette er ikke den første gangen jeg har kjent på utålmodighet i det siste. Det er lenge siden jeg har skrevet nå og årsaken er eksamen. Etter eksamen måtte en del andre ting prioriteres, men dette blogginnlegget har jeg skrevet et titalls ganger, i hodet vel å merke. Etter at jeg tok min siste eksamen opplevde jeg et enormt tankekjør, disse tankekjørene hadde en tendens å komme ved leggetid og førte til en langtekkelig innsovningsprosess. Jeg stresset ikke, jeg var ikke bekymret heller, jeg la planer og utålmodigheten min var roten til planene som ble lagt.

IMG_7967

MrLovlie mente at mangel på mentale stimuli var roten til min søvnløshet. Vi har en flat coated retriever, han blir også utålmodig og rastløs hvis han ikke blir mentalt stimulert. Min mann mente at jeg lider av samme skjebne som vår hund. Derfor ble det foreslått at jeg burde skrive planene mine ned på papir. Bare tanken på å lage lister og et system over tankekjøret mitt roet meg med en gang og jeg har sovet godt siden, han kjenner meg godt min kjære mann.

Når jeg begynte på BI satt jeg meg to mål: 1) Fullføre bachelor med en B i snitt og 2) Få jobb i et PR-byrå før jeg er ferdig med tredje året. Jeg ligger veldig godt an til å oppnå det første målet. Etter å ha fullført to år, ser jeg at det skal skje noe drastisk for at jeg ikke klarer det. Det andre målet mitt er litt vanskeligere å oppnå og det er her planene mine kommer inn.

I løpet av de første to ukene på BI visste jeg at jeg ønsket å jobbe i et PR-byrå etter fullførte studier. Jeg har blitt spurt flere ganger om hvorfor jeg ønsker å jobbe i et byrå? For det første, ønsker jeg å kjenne på tempoet. Jeg er en person som liker når det koker litt, så sant jeg klarer å holde orden på hva som skal bli gjort. For det andre, ser jeg at et byrå vil være det beste stedet å finne ut hva det er jeg virkelig brenner for. Jeg brenner for så mange forskjellige ting, alt fra kunst og kultur, historie, mote til det digitale og det tekniske. Et PR-byrå har jo mange forskjellige kunder, mye forskjellig å prøve ut.

Planen ble lagt. Jeg har laget en liste med 10 PR-byråer, hvor nummer 1 er det byrået jeg ønsker å jobbe for mest. I tillegg har jeg laget en liste med 10 reklame byråer, rangert på samme vis. Den tredje listen er med 10 digitale byråer, igjen rangert på samme måte. Jeg har en kjempe lang juleferie i år og den kommer til å bli brukt til å skrive åpne søknader. Etter jul, når jeg trer inn i mitt siste semester på PR og Markedskommunikasjonsstudiet, kommer jeg til å sende ut disse åpne søknadene, krysse fingrene og håpe at noen av mottakerne ønsker å ta en prat med meg.

Dette er selvsagt ingen banebrytende strategi, det kalles vel egentlig en vanlig søknadsprosess, men jeg må tenke proaktivt. I to år har jeg kikket på stillingsannonser i kampanje, mediebemanning osv. Jeg har siklet etter mange av stillingene annonsert. Det har kriblet i fingrene etter å trykke på ”søk her” knappen, men med tålmodighet så har jeg ventet. Slik dette blogginnlegget indikerer, begynner tålmodigheten å ta slutt. Jeg har ett kjempespennende år igjen og jeg skal bruke tiden godt, men jeg kikker fremover…

Etter jeg har foretatt min ganske alminnelige søkeprosess, etter jul, så kommer det noen krumspring. Jeg har som sagt planer.

Watch this space and you`ve been warned!

Hilsen meg, Pernille

All pictures taken by me, myself and I (Pernille Eik Lunde Løvlie)

IMG_7395

2 kommentarer om “Når utålmodigheten tar overhånd

  1. Inger Johanne sier:

    Og det kommer du til å klare Pernille 😊 Jeg er veldig imponert over hvor flink du er. Det er gøy å lese bloggen din og følge veien din frem til målet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s