På utkikk etter den rette

img_9451

Når jeg giftet meg med mannen min for snart tre år siden, trodde jeg at min tid med dating og søk etter den rette var over. Nå viser det seg at det stemmer ikke helt. Nei jeg er ikke på utkikk etter en romantisk partner, men jeg leter etter en jobb. Jeg ønsker selvsagt å finne en perfekt første jobb, og det slår meg at søken etter drømmejobben er ganske lik på søkenen etter drømmemannen.

Jeg har bare så vidt begynt å sende ut søknader, siden jeg vet at jeg er litt tidlig ute med tanke på at jeg ikke er ferdig utdannet før begynnelsen av juni. Jeg har også vært på noen intervjuer og det viser seg at det å gå på intervju minner meg veldig om dating. Det er en rekke ting som skal stemme for at det blir en perfekt match.

Førsteinntrykk

Det sies at de syv første sekundene kan være avgjørende for hvordan andre oppfatter deg. Det er derfor viktig å:

  1. Kle seg riktig: Det er naturlig å kle seg pent og ordentlig i et møte med en ny person som du ønsker å gjøre et godt inntrykk på. Jeg heier på det å være seg selv, men hvis det innebærer å gå med Mini-mus kjole med en stor sløyfe i håret er det kanskje lurt å tone det ned et hakk. For eksempel, jeg  vil ikke troppe opp med Prada veske og store solbriller på en første date eller et intervju. Da er det fare for at jeg blir bedømt for  mitt tilbehør frem for hvem jeg egentlig er
  2. Vær åpen og imøtekommende: Smil! I et møte med en ny person blir man ofte nervøs. Litt nerver kan være bra, men for mye av det kan maskere deg og din personlighet. Et smil kan redusere stress, det kan få deg til å se yngre ut og det er alltid hyggeligere å møte et smil fremfor en svett og vettskremt versjon av deg. På den første daten jeg hadde med min mann, var han så nervøs at det er et lite under at vi faktisk er gift i dag. Begge tenkte etterpå at den daten gikk skikkelig dårlig, men vi ga det et forsøk til og er lykkelig gift i dag. På et jobbintervju er det ikke så sikkert at man får mer enn et forsøk.

Kjemi

I ditt første møte med en person er det viktigste å vise hvem du er, til tross for nerver. Hvis du er så heldig at du har kommet videre til et intervju, da er det jo DEG de vil møte. Du har da trolig skrevet et bra søknadsbrev og lagt ved en spennende CV, men de vil gjerne vite mer om deg og hvem du er. Dette gjelder også på en første date. Rammene er ikke fullt så formelle, men prinsippene er stort sett de samme.

Hvis kjemien ikke stemmer da er løpet kjørt! Dette utsagnet er kanskje en smule brutal, men det er også ganske sant. Vi kan prøve forgjeves å få ting til å klaffe med en person. Din utkårede kan være perfekt på papiret, men det er bare noe som ikke stemmer. Forestill deg at du inngår et forhold med en person som du bare vet innerst inne, ikke er den rette. Dere jobber og jobber for å få det til, men det går bare ikke. Hvis det er slik, så bør man bare gå videre og prøve lykken et annet sted.

Det samme gjelder i en jobbsituasjon. Hvis personen du treffer på et intervju ikke «klikker» med deg, da er det ingen vits å prøve videre. Den personen er tross alt et menneske du muligens skal jobbe med i flere år fremover. Det er bedre å spare deg selv og vedkommende for et hav av stress og frustrasjoner.

Utfylle hverandre

Vel så viktig som kjemi er det at dere gjør hverandre bedre! Hvis du er så heldig at du finner en person som oppfyller alle kravene, da håper jeg at du har funnet én som også støtter deg og bygger deg opp. Dette er noe som går begge veier. Dere må stå sammen om å støtte, utfordre og bidra til å utvikle hverandre til å bli den beste versjonen av deg selv.

Jeg leser stillingsannonser hver dag og én av de viktigste tingene jeg ser etter er et miljø med flinke folk. Jeg ønsker meg en jobb med dyktige kollegaer, som kan bidra til min faglige utvikling. Et sted hvor jeg er i en konstant læringsprosess, slik at jeg kan bli mye bedre i faget mitt. Samtidig må jeg også yte mitt beste og jobbe hardt slik at min arbeidsgiver får utbytte av investeringen det var å ansette meg.

Timing

Timing is key! Det nytter ikke å legge din elsk på en mann som er gift. Det kan også være utfordrende å inngå et forhold med en mann som skal på et års jordomseiling når du ikke kan være med. Dere må begge være åpne for et forhold og alt hva det innebærer. Når alle elementene stemmer så blir det vanskelig å etablere et seriøst forhold hvis dere ikke er helt klare for å begynne med en gang.

Dette er en liten lærepenge jeg har måttet ta med meg i min jobbjakt. Hvis en spennende stilling blir utlyst NÅ, da er sannsynligheten stor for at arbeidsgiver trenger å ansette noen NÅ, ikke om fire måneder. Dette er vanskelig for meg å svelge siden jeg er så utrolig utålmodig. Jeg er en ordensperson, jeg skulle helst ha gjort alt og avklart alt i går. Det er de færreste byråer som utlyser jobber som skal besettes flere måneder frem i tid. I kommunikasjonsbransjen skjer  endringer fort og hele tiden, det er derfor krevende å legge langtidsplaner. Jeg vet dette, og må derfor ha litt is i magen og vente litt til.

Til slutt

Jeg tror på «happy endings», jeg tror også det er en mening med alt. Jeg vet det er en grunn for at det tok så lang tid før jeg traff mannen min. Hvis jeg hadde truffet han før så tror jeg kanskje ikke det hadde blitt oss og det fantastiske forholdet vi har.

P.S. Hvis du også tror på skjebnen, liker å planlegge og driver et PR/medie/reklame-Byrå, da kan du ta en titt på min CV her. You never know, this could be the start of a beautiful relationship 😉

Hilsen meg, Pernille

img_7160

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s